اخبار مرکز و رویدادهای پژوهشی
 
تاریخ بارگذاری: 1387/12/28
تعداد بازدید: 3400
 
مسائل و مشکلات مالي عامل فروپاشي حدود 30 درصد از ازدواج هاست!


مديريت امور مالي يکي از مسائل مهم و ضروري در هر خانواده است. طبق تحقيقات، مسائل و مشکلات مالي عامل فروپاشي حدود 30 درصد از ازدواج هاست!


در اين ميان مراسم خاصي هم چون حلول سال نو و سنت هاي ويژه آن از جمله خريد شب عيد، برنامه ريزي مالي خاصي را نيز مي طلبد و در غير اين صورت افراد خانواده در نيمه کار با کمبود پول مواجه مي شوند يا در پايان کار متوجه مي شوند که نيازهاي ضروري خود را تهيه نکرده اند!


يک شهروند شيرواني در اين مورد عقيده دارد: بعضي از زوجين در مورد اين که درآمد خود را خرج چه چيزهايي بکنند و يا اين که در هر مورد چه قدر خرج کنند دچار اختلاف نظر مي شوند و اين به ضعف مديريت مالي آن ها ارتباط دارد.


«پاکدامن» اضافه مي کند: برخي از هزينه ها هم شخصي و سليقه اي است و طرفين در مورد آن توافق ندارند و منجر به بروز اختلاف در بين آن ها مي شود.


وي مي گويد: برنامه ريزي براي امور مالي تأثير قابل توجهي در پيشرفت خانواده ها دارد و براي مناسبت هاي ويژه مانند خريد شب عيد هم بايد از روي برنامه قبلي هزينه کرد.


يک شهروند بجنوردي هم عنوان مي کند: طبق يک سنت ديرينه همه افراد جامعه در آستانه سال جديد، لوازم منزل و رخت و لباس خود را تا حد امکان نو مي کنند ولي در شرايط اقتصادي کنوني نمي توان اين کار را بدون برنامه ريزي انجام داد.


«چمني» ادامه مي دهد: متأسفانه خرج کردن زياد و چشم و هم چشمي اين روزها زياد شده است و اين مسئله بار مالي سنگيني را به دوش سرپرست خانواده تحميل مي کند.


وي عقيده دارد: بهار در عين حالي که زمان نو شدن و تازگي است، فصل اعتدال نيز هست و بايد همه افراد خانواده در تمام جنبه هاي زندگي خود از جمله مسائل مالي، حد اعتدال را رعايت کنند و اين امر بايد از کودکي به فرزندان آموزش داده شود.


يک کارشناس امور اجتماعي در اين باره مي گويد: بسياري از مشکلات مالي و اقتصادي خانواده ها در جوامع امروزي به اين علت است که افراد نمي دانند چگونه بايد مخارج خود را بر پايه درآمد و امکانات موجود هزينه کنند.


«سيما تاجبخش» تصريح مي کند: خريد شب عيد يکي از ديرينه ترين سنت هاي ايرانيان است و تمايل به آراستگي منزل و ساکنان آن هم زمان با نو و زيبا شدن طبيعت امري بديهي است ولي بايد براي آن برنامه ريزي داشت و در حد توان خود به آن بها داد.


وي با اشاره به اين که بسياري از افراد تصور مي کنند نبايد در مورد دخل و خرج خانه و محدوديت هاي مالي خود با همسر و فرزندان صحبت کنند مبادا که آن ها نگران شوند، يادآور مي شود: کارشناسان تربيتي بر خلاف اين عقيده، توصيه مي کنند که بايد تمام اعضاي خانواده حتي کودکان را با هزينه ها و محدوديت هاي مالي به طور منطقي آشنا کرد تا از زياده خواهي آن ها جلوگيري شود و ارزش پول را بيشتر بدانند.


به گفته وي، افراد يک خانواده بايد در مورد کليات و اولويت بندي ها با هم توافق داشته باشند اما در مورد مسائل شخصي، بودجه اي در حد توان به هر نفر اختصاص داده شود.


«تاجبخش» مي گويد: اگر اين اجازه به افراد داده نشود، آن ها پس از مدتي احساس فشار و محدوديت مي کنند و اين امر باعث سردي روابط خانوادگي و حتي درگيري هاي اخلاقي و لفظي خواهد شد.


وي مي افزايد: البته اگر براي فرزندان بيش از حد نيازشان هزينه شود به هيچ وجه به نفعشان نيست و روزي فرا مي رسد که والدين به خاطر زياده خواهي آن ها مستأصل خواهند شد و ممکن است براي عمل کردن به درخواست هاي آن ها، خود را ناديده بگيرند و در اين صورت هرگز به اندازه کافي احساس رضايت و شادي نمي کنند.


وي عقيده دارد: آراستگي مصاديق گوناگوني دارد و تنها نبايد به آن از جنبه تجمل گرايي نگاه کرد بلکه پاکيزگي، هماهنگي، هارموني و ... در امر آراستگي بسيار قابل توجه است در عين حال که سادگي نيز زيبايي خاص خود را دارد.


وي تصريح مي کند: اگر والدين آگاه فرزندان خود را صحيح تربيت کنند، آن گاه تجمل گرايي و چشم و هم چشمي هايي که باعث تنزل فکري، بحران مالي و توجه صرف به ظاهر مي شود، نمي تواند در آن خانواده مشکل ساز شود.


وي توصيه مي کند: بايد با مديريت صحيح امور مالي براي بسياري از هزينه هاي ضروري که بدون اطلاع قبلي پيش مي آيد نيز پس انداز داشت و از مصرفي بودن و ولخرجي خودداري کرد.


اين کارشناس مي گويد: در مديريت مالي اولويت بندي بسيار ضروري است و هميشه آن چيزهايي که از اهميت بيشتري برخوردار است، بايد زودتر تهيه شود و مي توان از خريد وسايلي که بود و نبودشان تأثير چنداني در زندگي ندارد، چشم پوشي کرد.وي توصيه مي کند: وقتي براي خريد از خانه خارج مي شويد، حتما فهرستي از نيازمندي هاي خود تهيه کنيد و توجهي به تبليغات يا آن چه که ديگران مي خرند نداشته باشيد ضمن اين که با شناسايي مکان هايي که قيمت هاي مناسب و متعادل تري دارند، مي توانيد خريد بهتري داشته باشيد.وي يادآور مي شود: به گفته بزرگي «راحتي ما در چيزهايي که داريم نيست بلکه در آن چيزي است که از آن لذت مي بريم» پس چه نيکوست که از نشاط و پويايي طبيعت الگو برداريم و با کاهش فشارهاي رواني ناشي از استرس هاي مالي، بهار زيبا را به نظاره بنشينيم و از زيبايي هاي آن لذت ببريم.




به اشتراک بگذارید:    اشتراک گذاری در سروش  اشتراک گذاری در تلگرام  اشتراک گذاری در ایتا  اشتراک گذاری در فیسبوک  اشتراک گذاری در توئیتر










منبع: منابع قدیمی





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
نشـانی‌مرکز‌قـم:بلوار الغدیر ، کوچه 10 ،پلاک5 پژوهشکده زن و خانواده
تلفـن: 58-32603357 (۰۲۵)
فکس: 32602879 (۰۲۵)
سامانه‌پیامکی: 1۰۰۰2532907610
نشـانی‌دفترتهــران: بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
تلفـــــــــــــــــــــــــــــــــن: ۴ ۴ ۹ ۳ ۸ ۹ ۸ ۸   (۱ ۲ ۰)
عضویت در خبرنامه
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397